BAHAN A
- 250 gm cream cheese
- 60 gm gula halus
- 1 biji telur
- 25 ml air
- 1 sb tpng gandum
- Pkl cream cheese bersama dngn gula.
- Masukkan telur diikuti dngn air dan tepung gandum.
- Biarkan sebentar.
2 biji telur
1 cwn gula halus
1 sk vanilla
2 sb serbuk koko
sedikit garam
1/2 cwn air panas didih
1/2 cwn cwn susu segar/cair
1/2 cwn minyak jagung/masak
1 cwn tpng gandum
1 sk baking soda
1/2 sk baking powder
Cara-cara
- Pkl telur didalam bekas lain bersama gula sehingga kembang
- Setelah kembang masukkan vanilla dan diikuti dngn koko dan garam
- Masukkan air panas,susu dan minyak
- Setelah itu masukkan tpng gandum,b.soda dan b. powder yg telah diayak dan gaul sebati.
- Biarkan sebentar dan bahagi pada 2 bahagian.ntar dan bahagi pada 2 bahagian.
- Panaskan kukusan dan balut dngn kain penutupnya.
- Sapukan sedikit minyak di loyang dan alas dngn kertas minyak
- Letak adunan coklat dan kukus selama 15 minit.
- Tuang adunan cream cheese diatasnya dan kukus selama 15 minit.
- Setelah itu tuang lagi adunan coklat selebihnya dan kukus lagi selama 20 minit.
- Sejukkan dan boleh di hidangkan....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan